Commerciële Kunst Opdrachten

Bpost Belgie philatelie matthew dawn street art graffiti muurschildering
Muurschildering voor Bpost‘s postzegel drukkerij te Mechelen.

Professioneel graffiti artiest

Je bent zoek naar iets dat de grenzen verlegt? Een creatieve insteek in een anderzijds saaie werkomgeving? Ik kan je helpen! Als graffiti artiest bezie ik elke lege muur als een kans om creativiteit, kleur en een positieve boodschap te introduceren. Samen met jou bespreek ik graag de ideeën die je hebt. Begeleid ik je bij de uitvoering van die ideeën en maken we er samen iets speciaals van. Of je nu start met wat keywords of al een specifiek design op oog hebt. Stuur je ideeën op naar info@matthewdawn.com. Ik antwoord binnen de 48uur.

David Bowie Plate art street art graffiti portrait painting portrait Matthew Dawn
“Bowie” – Een bord beschilderd voor een benefiet veiling. Ontving het hoogste bod.
Matthew Dawn Leonard Cohen Graffiti Indoor mural decoration muurschildering street art interieur decor hallelujah
“Leonard Cohen” – prive graffiti opdracht.

Hoe we te werk gaan

Opdrachten vallen doorgaans in twee categorieën. Ofwel heb je al een idee van wat je wilt, (een specifieke afbeelding of concept). Of je weet nog niet exact wat je wilt maar hebt al wel keywords of een mood board. Beide zijn perfecte startpunten.

In het eerste geval is er geen nood voor een schets, je weet natuurlijk al wat je wilt. We spreken een datum af en voeren de werken uit. Voor het tweede deel is er een design periode. Ik maak schetsen totdat je tevreden bent en eenmaal we de juiste optie voor jou hebben, komen we die uitvoeren. Simpel toch?

De uitvoering kan op verschillende manieren. Een graffiti artiest is niet gelimiteerd tot enkel graffiti. Schilderen, stencilen, plakken, digitaal,.. het is allemaal mogelijk.

Jimi Hendrix graffiti mural muurschildering street art matthew dawn belgische kunstenaar
Jimi Hendrix in de traphal.
KBC kunstwerk graffiti streetart mural muurschildering kunstenaar belgie belgisch belgische bank matthew dawn
KBC wou een kunstwerk voor een grote vergadering dat hun synergie en samenwerking symboliseerde. Dit werk werd later in stukken gesneden en verdeeld over de vele kantoren. Een leuk souvenir voor iedereen die er bij was.

Project Planning

Het stopt niet bij één muurschildering. Vraagt jouw ruimte of project om meer? Met een groot netwerk van getalenteerde en ervaren collega’s is een team snel samen gesteld. Klaar om de grootste jobs, events of festivals te vullen van begin to eind met baan-brekende kunst!

Onderstaande voorbeelden zijn van projecten voor Xior, student-housing. Eén van hun kelders in een Brussels gebouw was wat triest met niets anders dan witte muren. Het werd omgebouwd naar de nieuwe chill en fitness ruimte voor de inwonende studenten. Om de Brusselse link te bewaren hebben we Rene Magritte geinspireerde muurschilderingen doorheen de kelder geverfd.

Xior graffiti student housing student kot muurschildering belgie atomium belgisch kunstenaar street art matthew dawn
Xior graffiti student housing student kot muurschildering belgie koning filip pak frieten puntzak belgisch kunstenaar street art matthew dawn

Tijdens een ander project voor Xior kregen we een gerenoveerd ziekenhuis ter beschikking. Doel, de kale witte muren in de gemeenschappelijk ruimtes kleur geven. Met 6 artiesten, 8 verdiepen en 7 dagen hebben we het oude ziekenhuis omgetoverd in de place to be voor Antwerpse kotstudenten.

Xior graffiti student housing student kot muurschildering belgie bue the warrior bart smates steve locatelli gazet van antwerpen nieuwsblad klaas van der linden belgisch kunstenaar street art matthew dawn
Nieuwsblad 25 Maart 2014

Wil je meer werken zien?
Bekijk persoonlijke projecten hier.
Live projecten staan hier.